Utskrift

Om Hydro-koret

 

Hvem er vi?

Hydrokoret er et blandet bedriftskor for Norsk Hydro i Oslo som ble stiftet i 1973. Koret synger både ved interne Hydro-tilstelninger og holder eksterne konserter.  Et årlig høydepunkt er førjulskonserten med innleide solister og musikere. Et annet populært tiltak er den årlige turnéen som veksler mellom inn- og utland. Der blomstrer det sosiale miljøet, og vi synger like gjerne på gatehjørner og restauranter som i kirker. Koret har også opptrådt i NRK TV og har gitt ut to CDer - en med julesanger og en med norske folkesanger. 

Hvem dirigerer oss?

Korets nåværende dirigent er Anna Kargaltseva Sandvik. Hun startet høsten 2023 og har vist seg som en svært inspirerende og kompetent ressurs for koret. 

Trond Dahlen var korets inspirerende og kreative dirigent i perioden 1984-2023. Han har også komponert eller arrangert en rekke stykker spesielt for oss. Gjennom hans omfattende kontaktnett i musikk-Norge har vi kunnet samarbeide med flere profesjonelle musikk-krefter i Norge. 

Koret øver på Vækerø hver onsdag fra kl 17.00 – 19.30 gjennom «skoleåret». I tillegg avholdes oftest et weekend seminar hvert semester for ekstra innøving før store konsertarrangementer. 

Hva synger vi?

Koret har et allsidig repertoar, fra Bellman til Mozart, fra folkeviser til messer. Vi synger kirkemusikk i katedraler, drikkeviser i restauranter. Vi har et kjernerepertoar som dekker tilfeldige anledninger, mens et stort kirkeverk ofte innøves over et halvt år eller lengre.

 

Lang historie

I 2023 feiret koret sitt 50-årsjubileum som kor med en jubileumskonsert i Stabekk kino i mai. Ved 40-årsjubileet i 2013 ble det gitt ut et jubileumshefte som kan lastes ned her.